Degerli dostlar,

Bilim Kahramanlari Dernegi ve gonulluleri tarafindan cocuklari/gencleri erken yasta bilimle bulusturan etkinliklerin 19ncu sezonu Eylul ayinda basladi.

64 sehirden 7.000 kadar ogrenci jurilerle/gozlemcilerle/hakemlerle ve tabi birbirleriyle – bulusmaya hazirlaniyorlar. Pandemi yuzunden 2 sene cevrimici duzenlenen etkinlikler yeniden yuz yuze duzenleniyor.  (Mekan ve tarihleri veren linkleri asagida paylastim. Etkinlikler halka aciktir.)

 

Surec icinde katilimcilarin kazanimlarindan bazilari:

  •        el becerisi artisi, ozguven artisi,
  •         konusma-dinleme-sunum-zaman kullanim becerileri,
  •         takim calismasi becerileri,
  •        arastirma-tasarim-kodlama becerileri
  •         surecin onemi …

Yillar icinde binlerce gonullu ve ziyaretcinin fark etmis oldugu gibi: sinifin en caliskan ogrencileri kadar, en haylazlari, en artistleri, en silikleri, sosyo-ekonomik acidan cok farkli ailelerin cocuklari birbirlerini tanidilar, paylastilar, eglendiler, dans ettiler, sarki soylediler. 

·        Gormeden anlamasi zor ve gordukten sonra da yenisini gormeden edemeyeceginiz - insanlik adina, ulke adina umut deryasi etkinlikler bunlar. 

Duymadim – gormedim - haber vermedin Hakan demeyin…

 

9-16 yas etkinlikleri (turnuva deniyor):  https://www.bilimkahramanlaribulusuyor.org/sezond/2022/2022-2023_Turnuva_Takvimi.pdf

6-10 yas etkinlikler (festival deniyor): https://bilimkahramanlari.org/fll-explore/dokuman/superpowered/2022-2023_Festival_Takvimi.pdf

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

buraya-nasıl-geldik-II

bir-model-kurgusu

geceyarısına 2 dk kala tedxizmit konuşmasının metni